Marec 2017
P T S Č P S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Predbožični grajski park

Mladi na Ravnah 12. decembra vsem mladim, najmlajšim ter mladim po srcu podarjajo Predbožični grajski park!

Celodnevno zanimivo dogajanje (13.00–18.00):
☃ Božičkov Kunšt. market,
☃ jam session,
☃ zaposlitveni sejem,
☃ Gledališče Ane Monro: Deklica z vžigalicami,
☃ ognjena predstava,
☃ Koroški mix,
☃ pravljice za otroke,
☃ ograja do raja, šotor pobega, ogenj prijateljstva, potujoče srce …

ツ Poskrbeli bodo tudi za decembrske dobrote, šmoren, čaj in zakuhano! ♨

♬ Iz čarobno okrašenega parka pa se ob 22.00 nato preselimo v toplo klet na Čečovju 5 – v KMKC Kompleks se bo namreč odvila Kendi kraš saga s skupinama Demolition Group ter Žen!

€ Vstopnine ni!

✻ ✼ ❄ ❅ ❆ ✻ ✼ ❄ ❅ ❆ ✻ ✼ ❄ ❅ ❆ ✻ ✼ ❄ ❅ ❆ ✻ ✼ ❄ ❅ ❆

Organizatorji:
✓ Klub koroških študentov,
✓ KMKC Kompleks,
✓ Komisija za mladinska vprašanja Občine Ravne na Koroškem,
✓ Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika,
✓ Kunštn’ca Spletarna priložnosti,
✓ Mladinski svet Ravne,
✓ Podeželska mladina,
✓ Skavti,
✓ Taborniki – Rod koroških jeklarjev,
✓ Zadruga ZRaven,
✓ 101 Records.

✻ ✼ ❄ ❅ ❆ ✻ ✼ ❄ ❅ ❆ ✻ ✼ ❄ ❅ ❆ ✻ ✼ ❄ ❅ ❆ ✻ ✼ ❄ ❅ ❆

❅ Jam session ❅
Nadebudni in malo manj budni bodo lahko izkoristili priložnost, da v predbožičnem duhu izvedejo gretje prstov (ter ostalih udov in okončin). Jam session bo na odru ponujal vrsto glasbenih repetiklov, ki se jih lahko poslužijo vsi, ki lahko. Igra se vse od A do ZZ Top (A je dejanski bend).

❅ Zaposlitveni sejem ❅
Predstavljali se bodo različni koroški zaposlovalci, zato vabljeni iskalci zaposlitve in novih kariernih možnosti.

❅ Ognjena predstava Arete ❅
Ognjeno fakirstvo, partner poi in žonglerstvo so elementi, s katerimi navdušijo in presenetijo stari mački slovenske ognjene scene. Širom Slovenije izvajajo nepozabne nastope, ki grejejo občinstvo še dolgo po končanem nastopu.

❅ Gledališče Ane Monro: Deklica z vžigalicami ❅
Deklica z vžigalicami je brezčasna in tragična zgodba o revni deklici, ki si na silvestrski večer ne upa domov, ker ni prodala niti ene same vžigalicev. Ko pa prižge majceno vžigalico, da bi si pogrela prste, pa se začne njeno potovanje v lepši svet.Predstava je narejena po motivihi istoimenske pravljice H. C. Anderssena. Je gibalne narave z dobro mero petja in nekaj specialnimi ognjenimi efekti.

❅ Božičkov Kunšt. market ❅
Prisrčno povabljen/a na Božičkov Kunšt.market!Z biseri v očeh in vrtnico v zobeh bomo torej štartali ob 13. uri in se kunštirali do svetle šestnajste, ko bo program najbolj šik, ognja in medu pa polna skleda. Najsibo božičkov šmorn z zakuhančkom, ustvarjalne otroške delavnice, pravljična vasica, zaposlitveni sejem, koncerti ... brez tvojih mojstrovin, kunštnin, novitet in raket se pač ne vidimo von, zato se do 8. 12. le prijavi na kunstnca@gmail.com.

❅ Koroški mix❅
Glasbena skupina Koroški mix« je bila prva aktivnost v Koroškem medgeneracijskem centru. Prvi mesec je bila mentorica stanovalka Koroškega doma starostnikov gospa Marija KRAKER, potem je mentorica postala gospa Jelka Lečnik, prostovoljka v KMC, letos je na pomoč priskočila še druga mentorica, gospa Tatjana LUŠNIC, prostovoljka v Koroškem domu starostnikov Slovenj Gradec. Danes skupina šteje 26 članov, ki se srečuje v centru na 14 dni od 9.00 do 11.00. Letos so imeli že več kot 10 javnih nastopov, med drugimi na Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu in v Celovcu.

♫ Žen ♫
Žen, indie-rock eksperimentalna elektronska zasedba, ki na igriv način raziskuje spolne stereotipe in povezuje meje avdio in vizualne umetnosti.

♫ Demolition group ♫
Demolition group obstaja že več kot 30 let, s svojo angažirano in samosvojo držo pa razgaljajo stvari takšne kot so, premikajo meje in seveda, že več kot 30 let ostajajo brez konkurence. Letos je izšel album ZLAGANO SONCE, s katerim opozarjajo, da se ni na Planetu starcev v zadnjih letih nič bistveno spremenilo. Zrcalo obračajo posamezniku – apatija hrani depresijo in brezciljnost …

Info točka za mlade

        prostori Koroškega medgeneracijskega centra
    Trg svobode 20, 2390 Ravne na Koroškem
   infotocka@ktv-ravne.net
   02 82 80 882
   ponedeljek in petek 9-12h

© Občina Ravne na Koroškem, maj 2015.
Natisni