logo ak

icon adress Trg svobode 17, Ravne na Koroškem
icon mail  domenpet@gmail.com, akravne@gmail.com | http://www.akravne.si/
icon phone 040 806 839

Alpinistični klub Ravne na Koroškem je klub, ki aktivno deluje že skoraj 40 let. Združuje člane, ki se ukvarjajo z alpinizmom, gorskim kolesarstvom, s športnim plezanjem, turnim smučanjem in ki jim je šport ter aktivnost v naravi način življenja. Svojim članom omogočajo vadbo na sodobnih plezalnih objektih, ki se nahajata na obeh osnovnih šolah na Ravnah.

icon adress Gozdarska pot 11, 2390 Ravne na Koroškem
icon mail  dpmravne@gmail.com
icon phone 068 641 476 (mag. Vesna Lujinović, predsednica)

So član Zveze prijateljev mladine Slovenije in so skupaj z zvezo vključeni v številne humanitarne projekte in akcije za zbiranje sredstev za letovanja in zimovanja otrok iz socialno ogroženih družin. Naj jih naštejemo samo nekaj: akcija Pomežik soncu traja v mesecu maju in juniju vsako leto. Z njo se zbirajo sredstva za letovanja otrok. S humanitarno akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe, pomagajo otrokom pri nakupu šolskih potrebščin. S projektom Botrstvo pa pomagajo staršem, da vključijo otroke v ta projekt, na ta način pa se denarna sredstva v enkratnem znesku ali v mesečnih zneskih pošljejo direktno na tekoči račun otroka. Vsako leto organizirajo Regijski otroški parlament, na katerem zberejo predstavnike, ki predstavljajo Koroško na Nacionalnem otroškem parlamentu v veliki dvorani Državnega zbora. Trenutni izziv vidijo v socialnem podjetništvu in sodelovanju otrok s posebnimi potrebami in lokalno skupnostjo.

JazzRavneRdec

icon adress Na gradu 6, 2390 Ravne na Koroškem
icon mail  jazzravne.si
icon phone 031 629 914 (Robi Jamnik)

KD Drugi zvoki je nosilec programa Jazz Ravne, ki se od začetka leta 2007 odvija na Ravnah na Koroškem. Program ob podpori lokalne skupnosti vse bolj pridobiva tudi podporo slovenskih in evropskih kulturnih skladov. Poleg predstavitve že uveljavljenih izvajalcev je namenjen predvsem promociji lokalne džezovske ponudbe. Z vedno močnejšo lastno produkcijo, celoletnim abonmajem, svojo šolo za otroke in mladino, vsakoletnim Festivalom slovenskega jazza in Jazzopisom – edinim slovenskim časopisom o džezu, Jazz Ravne predstavlja enega glavnih stebrov slovenskega jazza.

logo kompleks

icon adress Čečovje 5, 2390 Ravne na Koroškem
icon mail  info@kompleks.it | www.kompleks.it
icon phone 031 777 571  (Tadej, direktor)

Koroški mladinski kulturni center Kompleks je pred leti nastal kot rezultat večletnih prizadevanj njegovega ustanovitelja, in sicer Kluba koroških študentov, ki je želel z zavodom, kot je Kompleks, vzpostaviti kontinuiran kulturno-zabavni program na območju Koroške. S Kompleksom se tako mlada in zagnana ekipa že več let trudi odgnati številne komplekse – da je kultura dolgočasna, da so izobraževanja nezanimiva, da se na Koroškem nič ne dogaja in predvsem, da je povsod samo komerciala. Glavna ambicija Kompleksa je zagon kvalitetnih programskih vsebin s področja kulture, umetnosti in izobraževanja. Mladim ponuja alternativen prostor za pobeg pred pretirano komercializacijo, ki upočasnjuje spoznavanje ter učenje raznovrstnosti, kvalitete in drugačnosti na področjih ustvarjanja. Mesečno Kompleks organizira med 10 in 15 dogodkov.

logo likovniki

icon adress Prežihova ulica 7, 2390 Ravne na Koroškem
icon mail  zoran.rozic@gmail.com | Spletna stran
icon phone 031 618 016 (Zoran Rožič, predsednik)

So primarno in krovno umetniško društvo na Koroškem, ki povezuje umetnike koroške regije in širše; uradno že od leta 1977. Neuradno pa segajo temelji delovanja društva še nekaj let pred tem. Društvo združuje slikarje, kiparje, razbarje, grafike, risarje, vizualiste in dizajnerje v ljubiteljskem pomenu, kot tudi na profesionalnem nivoju pedagoga ali akademskega umetnika.

logo ld

icon adress Podgora 44, 2394 Kotlje
icon mail  lovska.druzina.prezihovo@gmail.com
icon phone 041 736 710 (Milan Košeljnik)

Lovska družina že skoraj 70 let uspešno gospodari z divjadjo na območju občine Ravne na Koroškem. Njeno lovišče obsega 3300 ha lovnih površin in zajema pobočje Uršlje gore, Brdinj, Koroškega Selovca, Navrškega vrha ter Podgore. V lovski družini je 47 članov. V lasti imajo en lovski dom z nadstreškom za 100 ljudi v bližini Ivarčkega jezera ter lovsko kočo na Ošvenu. Za lastne potrebe imajo urejeno tudi strelišče na glinaste golobe in z puško risanico.

MSR logo

icon adress Prežihova ulica 7, 2390 Ravne na Koroškem
icon mail  ms.ravne@gmail.com | www.msr.si
icon phone 031 452 778 (Aljaž Verhovnik, predsednik)

Mladinski svet Ravne na Koroškem (MSR) je organizacija, ki je bila ustanovljena 22. 8. 2011 in je na ravni občine Ravne na Koroškem ustanovljena organizacija, v katero se združujejo mladinske organizacije, ki jim je na podlagi Zakona o mladinskih svetih omogočena pravica priključitve v mladinski svet. To so društva, zveze društev, sestavni deli druge pravne osebe, in sicer društva, zveze društev, sindikata ali politične stranke, s tem, da je tej organizaciji v temeljnem aktu te pravne osebe zagotovljena avtonomija delovanja v mladinskem. Mladinska organizacija mora imeti 90 odstotkov članstva v starosti od 15. do 29. let in 70 odstotkov vodstva v starosti od 15. do 29. let. Povezovanje mladinskih združenj in organizacij temelji na načelih svobodnega združevanja, enakopravnosti in vzajemnem spoštovanju avtonomnosti vsake članice Mladinskega sveta Ravne. Prav tako mora imeti mladinska organizacija sedež v občini Ravne na Koroškem. Njihova glavna naloga je zastopanje interesov mladih na ravni do lokalne skupnosti. V okviru tega izvajajo tudi razne aktivnosti.

icon adress Prežihova ul. 7, Ravne na Koroškem
icon mail  pdravnenakoroskem@pzs.si | www.pdravne.si

icon phone 031 441-982 (Veronika Kotnik)
icon phone 02 822 10 01 (Planinska koča Naravske Ledine)

Planinsko društvo Ravne ima dolgoletno tradicijo pri vodenju in organizaciji planinskih pohodov pod vodstvom planinskih vodnikov. Planinske izlete organizirajo ob vikendih, skozi vse leto. Njihov najodmevnejši in zelo obiskan pohod je zimski pohod Čez goro k očetu. Trudijo se tudi z delom na osnovni šoli, kjer vzgajajo mlade planince in jih popeljejo v svet planinstva. Njihova želja je, da bi bili njihovi člani planinci vseh starosti in bi planinarjenje postalo njihov način življenja. Vabijo vas, da jih obiščete na njihovi planinski koči na Naravskih ledinah, kjer vas bodo v zimskih mesecih postregli ob sobotah in nedeljah, v poletnih mesecih pa vse dni v tednu.

pk logo

icon adress Na gradu 6, 2390 Ravne na Koroškem
icon mail  info@pkfuzinar.si | www.pkfuzinar.si
icon phone 041 727 339 (Ana Erjavec)
icon phone 031 339 354  (Anja Srebotnik - Plavalni tečaji, vpis novih plavalcev)

V PK Fužinar so včlanjeni plavalci vseh starosti, od najmlajših – Boberčkov, do najstarejših – članov. V okviru kluba delujejo plavalna šola Boberček, nadaljevalna šola plavanja ter treningi plavanja. Zainteresiranim pa nudijo tudi individualne plavalne tečaje. V času poletnih počitnic že vrsto let za otroke v starosti od štirih do deset let organizirajo poletno Boberčkovo varstvo otrok. Tečaji in treningi plavanja potekajo na zimskem bazenu na DTK ter v olimpijskem bazenu Mestnega kopališča na Ravnah.

icon adress Gozdarska pot 11, 2390 Ravne na Koroškem
icon mail  bojana.verdinek@gmail.com

icon phone 041-961-269 (Bojana Verdinek)

Program društva ima postavljene jasne cilje, ki izhajajo iz potreb njihovih članov in širšega okolja. Delo društva je usmerjeno v širjenje strokovnega znanja in iskanje možnosti, kako le-to posredovati čim širši javnosti. Na vsakoletnem zboru članov v decembru sprejmejo program dela, ki vsebuje pravopisne delavnice, predavanja o novih spoznanjih jezika, književnosti, književne didaktike in metodike, organizirajo predstavitve diplomskih nalog mladih diplomantov slovenistike, novih učbenikov, organizirajo skupen ogled aktualne gledališke predstave in še kaj.
Prva naloga vsakega člana našega društva pa je gotovo skrb za jezikovno kulturo na vseh področjih, kjer delujejo.

Info točka za mlade

        prostori Koroškega medgeneracijskega centra
    Trg svobode 20, 2390 Ravne na Koroškem
   infotocka@ktv-ravne.net
   02 82 80 882
   ponedeljek in petek 9-12h

© Občina Ravne na Koroškem, maj 2015.
Natisni